Təzə və dadlı çörəyi necə seçmək olar - Sadə məsləhətlər

09:06 - 23 May 2025 - Cəmiyyət

Həyatımız seçimlərlə üzləşdiyimiz və qərarlarımıza həmişə arxayın olmadığımız müxtəlif anlarla doludur. Bu məqamlardan biri də mağazada çörək seçimidir. 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu, çox sadə bir iş kimi görünür, amma müxtəlif çörək məhsulları arasından ən təzə və ən dadlı çörəyi necə seçmək olar? 
Təzə çörəyi seçməyin ən asan yollarından biri, əksər istehsalçıların qablaşdırmada göstərdiyi istehsal tarixinə diqqət yetirməkdir.

Tərkibləri yoxlayın
Çörəyin tərkibinə baxın, çünki bişmiş məhsulların inqrediyentləri dadına və saxlama müddətinə təsir edir. Tərkiblər nə qədər sadə olsa, bir o qədər yaxşıdır. Çox miqdarda şəkər, yağ və konservantlar olan çörəklərdən çəkinin.

Çörək plastik və ya kağız qablaşdırmada qablaşdırılıbsa, onun zədələnmədiyinə və çörəkdə görünən kif əlamətlərinin olmadığına əmin olun. Bundan əlavə, qablaşdırmada məhsulun saxlanması haqqında məlumatın olub olmadığını yoxlayın.

Təzə çörək vahid, zəngin rəngə malikdir, ləkələr və yanmış yerlər yoxdur. Solğun və ya çox tünd qabıq bişirmə texnologiyasına əməl edilmədiyini və ya çörəyin çox bişdiyini göstərə bilər.

Çörəyin teksturası təravətini təyin etmək üçün vacib meyardır. Təzə çörək toxunma üçün yumşaq və yaylı olmalıdır, lakin çox yumşaq olmamalıdır. Qırıntıya basdığınız zaman çörək asanlıqla öz formasını almalıdır.

Çörəyin təzəliyini təyin etməyin başqa bir yolu onun iyini qiymətləndirməkdir. Təzə çörəyin təzə bişmiş məhsulları xatırladan xoş, yumşaq ətri var.
Bişmə tarixini yoxlayın
Mağaza rəflərində tez-tez tamamilə təzə olmayan və ya uzun müddət saxlandığı üçün dadını itirmiş çörək tapa bilərsiniz. Ancaq bir neçə sadə qaydaları bilirsinizsə, mağazada təzə çörək seçmək heç də çətin deyil.
Çörək barmaqlarınıza yapışırsa, xırdalanırsa və ya asanlıqla qırılırsa, çox güman ki, təzə deyil.

Xəbər xətti