Sentyabr ayında bağbanlar son pomidor məhsulunu yığırlar.
Bəziləri artıq çox miqdarda konservləşdiriblər, digərləri isə pomidorları mümkün qədər uzun müddət təzə saxlamağın yollarını axtarırlar. 
                       
                                             
                                                        
Ucnoqta.az xəbər verir ki, bu barədə telegraf yazır.
Buna müvafiq saxlama şəraiti təmin etməklə nail olmaq olar. Yetişmiş pomidorlar kifayət qədər tez xarab olur. Əgər az sayda pomidorunuz varsa, onları soyuducuda bir neçə gün saxlaya bilərsiniz. 
                       
                                             
                            
                            
Lakin, hər bir pomidoru çirkdən təmizləmək üçün silmək və kağıza və ya qəzetə bükmək onun raf ömrünü uzadacaq. Pomidorları alt rəfdə saxlayın, kağızı vaxtaşırı dəyişdirin, çünki nəmlik səbəbindən yumşalacaq.
Əgər çox sayda pomidorunuz varsa və onlar soyuducuya sığmırsa, başqa bir saxlama üsulunu sınamalısınız. Taxta bir qutu hazırlayın və onu yonqarla doldurun. Pomidorları bir-birinə toxunmadığından əmin olaraq üstünə qoyun.
Pomidorları kağız və ya qəzetlə örtün. İdeal olaraq, qutunu qaranlıq bir otağa və ya heç olmasa divanın və ya çarpayının altına qoyun. Ən əsası onu radiatordan uzaq və birbaşa günəş işığından uzaq saxlamaqdır.
Əgər pomidorlar hələ qəhvəyi ikən yığılıbsa, bu saxlama üsulu ilə bəziləri mütləq qışa qədər davam edəcək.
Pomidorlar şüşəli balkonda saxlanıla bilər, lakin orada temperatur 10 dərəcədən aşağı düşməməlidir.