Amerika hava yollarından birində uzun müddət işləyən işçi təyyarələrdə təhlükəsizlik və gigiyena ilə bağlı məsləhətlərini bölüşüb.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, o, sərnişinlərə isti içkilər və standart uçuş zamanı yeməklərdən imtina etməyi tövsiyə edir.
Onun sözlərinə görə, sanitar məqsədlər üçün istifadə edilən eyni suyu çay və qəhvə hazırlamaq üçün istifadə oluna bilər. Əvvəlki müayinələr zamanı onun tərkibində E.coli izləri aşkarlanıb. Sonrakı xidmətə baxmayaraq, stüardessa yalnız şüşə su içməyi və ya hava limanından isti içkilər gətirməyi məsləhət görür.
O, həmçinin xəbərdarlıq etdi ki, uçuş zamanı yemək çox vaxt uçuşdan 12 saat əvvəl hazırlanır və tərkibində çoxlu konservantlar var. Ekipaj adətən öz yeməklərini gətirir və sərnişinləri sendviçlər və sadə qəlyanaltılar seçərək eyni şeyi etməyə təşviq edir.
Bundan əlavə, stüardessa şəxsi gigiyenanın vacibliyini xatırladıb. Qatlanan masalar, o deyir ki, yeməkdən daha çox istifadə olunur və istifadə etməzdən əvvəl silinməlidir. Həmçinin dezinfeksiyaedici vasitələrdən və nəm salfetlərdən istifadə etmək tövsiyə olunur.