Braziliya çərəzinin təhlükəsi

08:09 - 5 May 2025 - DİGƏR

Çoxlu Braziliya qozunu yemək sağlamlığınız üçün təhlükəli ola bilər. Həddindən artıq tənəffüs çətinliyinə, ürək və böyrək problemlərinə, titrəməyə səbəb ola bilər.
Söhbət qozun tərkibindəki artıq selenyumdan gedir. 

Ucnoqta.az xəbər verir ki. bu barədə həkim və onkoloq Stiven Kuey məlumat verib.
İnsan orqanizmi toxunulmazlıq, tiroid funksiyası və DNT sintezi üçün seleniumdan istifadə edir. 14 və daha yuxarı yaşda olan insanlar hər gün 55 mikroqram (mkq) selenyuma ehtiyac duyurlar. 14 yaşdan kiçik uşaqlar və yeniyetmələr üçün - gündə 15-40 mkq.

Braziliya qozunun 30 qramında təxminən 544 mkq selenium var. Bu altı qozdur.
Gündə 1-2 qoz-fındıq yeməkdən çox olmamaq tövsiyə olunur.
Hər gün 400 mkq-dan çox selenium yeyirsinizsə, həddindən artıq istehlak baş verə bilər.

Xəbər xətti