Bu məşhur içki qidadan dəmirin udulmasını azalda bilər.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, Verywell Health-ə görə, dəmir çatışmazlığı olanlar seçimlərini yenidən nəzərdən keçirməlidirlər.
Alimlər iddia edirlər ki, çay bağırsaqlarda dəmirin udulmasını təxminən 90% azalda bilər. Bu prosesə bir sıra amillər təsir göstərir, o cümlədən:
Polifenollar - çay bitki mənşəli qidalardan dəmirin udulmasını maneə törədən bitki birləşmələrini ehtiva edir;
Tanninlər - dəmiri bağlayan və bağırsaqların parçalayıb uda bilmədiyi birləşmələr əmələ gətirən və bununla da mövcud dəmir miqdarını azaldan polifenol növü.
Bu cür nəticələrin qarşısını almaq üçün mütəxəssislərin məsləhəti ilə çayı qida və dəmir əlavələrindən ayrı içmək yaxşıdır.