Avokado qabıqları bir çox sağlamlıq faydası verə biləcək vacib qida maddələri, bioaktiv birləşmələr və qida komponentləri ehtiva edir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, “VeryWellHealth”ə görə, onlar acı dada bilər, lakin onları yeməli etmək üçün hazırlamağın yolları var.
Avokado qabıqlarında hansı qida maddələri var?
Avokado qabıqlarındakı əsas qida maddələri karbohidratlar, zülal və lifdir. Vitaminlər və minerallar bunlardır:
E vitamini;
C vitamini;
kalium;
maqnezium.
Avokado qabıqları həmçinin sağlamlığınıza müsbət təsir göstərə biləcək bioaktiv komponentlərlə zəngindir. Bunlara flavonoidlər, fenolik turşular və taninlər kimi birləşmələr daxildir. Xüsusilə, ən çox yayılmış avokado növlərindən biri olan Gass üzərində aparılan bir araşdırma qabıqda 70-dən çox fenolik birləşmə aşkar etmişdir.
Avokado qabıqlarını necə hazırlamaq olar?
Avokado qabığı çayı: Avokado qabığını yuyun, sonra suyu açıq qızılı rəng alana qədər təxminən beş dəqiqə suda qaynadın. Dad üçün bu içkiyə bal və ya zəncəfil əlavə etməyə və ya digər bitki çayları ilə qarışdırmağa çalışın.
Avokado qabığı tozu: Qabığını yuyun, sonra 10 dəqiqə mikrodalğalı sobada bişirin və ya 120 dərəcə Selsi temperaturda 40 dəqiqə tamamilə quruyana qədər bişirin.
Tozu necə istifadə etməli?
Mütəxəssislər onu smuzilərə, məsələn, banan, qatıq və protein tozu ilə əlavə etməyi məsləhət görürlər.
Yunan qatığı, sarımsaq, keşniş və laym sousuna da əlavə etməyə cəhd edə bilərsiniz.
Bundan əlavə, mütəxəssislər limon suyu, sarımsaq və avokado yağı ilə salat sousuna avokado tozu əlavə etməyi məsləhət görürlər.
Dəri sağlamlığı üçün avokado qabığından istifadə
Mütəxəssislərə görə, avokado qabıqları dəriniz üçün faydalıdır. Xüsusilə, avokado qabığı ekstraktı geli ilə bağlı aparılan bir araşdırmada onun yaşlanma əleyhinə təsir göstərə biləcəyi aşkar edilmişdir.