Bal ən sağlam təbii qidalardan biri hesab olunur. Lakin insanların əksəriyyəti onu səhv qəbul etdiklərinin fərqində belə deyil.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, alın necə yediyiniz yalnız onun faydalarını deyil, həm də bədəniniz tərəfindən nə qədər yaxşı mənimsənilməsini müəyyən edir.
Balın düzgün yeyilməsi
Onun kalori miqdarını nəzərə alın. Bal yüksək kalorili bir məhsuldur, buna görə də, xüsusən də kalori qəbulunu izləyənlər tərəfindən mülayim şəkildə istehlak edilməlidir.
Diabet məhdudiyyətləri. Nəzarətsiz diabetli insanlar baldan çəkinməli və ya ehtiyatla istehlak etməlidirlər, çünki o, qan şəkərinin səviyyəsini tez bir zamanda artırır.
Allergiya və dözümsüzlük. Əgər bala qarşı fərdi dözümsüzlüyünüz və ya allergik reaksiyanız varsa, onu pəhrizinizdən tamamilə çıxarmalısınız.
Səhər bir çay qaşığı bal. Əks göstəriş olmadığı təqdirdə, səhər acqarına bir çay qaşığı bal qəbul etmək faydalıdır. Bu, toxunulmazlığı artırmağa və gün ərzində enerjinizi artırmağa kömək edəcək.
Yeməklərdə bal. Balı salat souslarına, qatığa, kəsmikə, dondurmaya və ya smuzilərə əlavə etmək olar. Bu, yeməklərə xoş bir dad və qida dəyəri qatır.
Diş baxımı. Bal yedikdən sonra dişlərinizi fırçalamaq və ya heç olmasa ağzınızı yaxalamaq tövsiyə olunur. Bal, digər şirniyyatlar kimi, diş minasına mənfi təsir göstərə və çürüklərin inkişafına kömək edə bilər.
 
    