Ucnoqta.az
www.ucnoqta.az

Ən faydalı bal açıqlanıb

09:02 - 17 Oktyabr 2025 tarixində dərc olunub.

Hansı balı alacağınızı seçərkən ən yaxşı seçim xam baldır.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, “ClevelandClinic”ə görə, onu arıxanalarda və ya sağlamlıq ərzaq mağazalarında fermerlərdən almaq olar.
Amerikalı həkimlər konservantlar, şəkər əlavələri və digər əlavələr olmadan xam üzvi baldan istifadə etməyi məsləhət görürlər.
Balın emalı bəzi faydalı qidaları və antioksidanları məhv edə bilər.

Amerika Ürək Assosiasiyası ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün kişilərə gündə doqquz çay qaşığı, qadınlara isə altı çay qaşığı bal istehlak etməyi tövsiyə edir.
Dünyada 300-dən çox bal növü var. Ancaq xüsusilə sağlam olan və Ukraynada satın alına bilən bir neçə var.
akasiya

Akasiya balı akasiya ağacının çiçəklərindən hazırlanır. Akasiya yüngül, yumşaq bir baldır. Onun ləzzəti vanil qoxusu ilə şirindir.
Çökə
Linden balı cökə ağacının sarımtıl ağ çiçəklərindən hazırlanır. Linden balı açıq qızılı rəngdədir. Əhəng işarəsi ilə yumşaq, yağlı bir dad var.
Adaçayı
Adaçayı balı adaçayı bitkisinin bənövşəyi çiçəklərindən hazırlanır. Adaçayı balı çox yüngül, demək olar ki, şəffafdır. O, çətin ki, kristallaşır və dadı bir qədər saqqıza bənzəyir.
qarabaşaq 
Qarabaşaq balı Ukraynada ən çox yayılmış ballardan biridir. Ağ və ya çəhrayı qarabaşaq yarması çiçəklərindən hazırlanır. Qarabaşaq balı antioksidantlarla zəngindir. Dadı azacıq acı ilə səmənidir.
Bal tez-tez tənəffüs yollarının və mədə-bağırsaq traktının iltihabi xəstəliklərində istifadə olunur. Sinir sisteminə sakitləşdirici təsir göstərir.

Müəllif: Ucnoqta.az redaksiyası