Sağlamlığıa zərər vermədən sarımsağı necə düzgün yemək olar

07:39 - 2 Dekabr 2025 - Cəmiyyət

Sarımsağın bir çox faydalı xüsusiyyətləri var. O, gündəlik istehlak olunur və tez-tez ədviyyat kimi əlavə olunur.
Lakin sarımsağı düzgün yemək vacibdir. 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, Gazeta.ua bunun üçün bir neçə məsləhət toplamışdır.
Əvvəla, unutmayın ki, sarımsaq mədə və onikibarmaq bağırsağın xorası, qastrit və digər sağlamlıq problemləri olan insanlar üçün tövsiyə edilmir.

Sarımsaq patogenləri məhv edən allisin ehtiva etdiyi üçün təbii antibiotik hesab olunur. Lakin sarımsaq ürəkbulanma, qaz və spesifik qoxuya səbəb ola bilər.
Sarımsaq üçün heç bir əks göstərişi olmayanlara mədə qıcıqlanması riskini azaltmaq üçün istifadə etməzdən əvvəl cücərtiləri çıxarmaq tövsiyə olunur. Sarımsağı kiçik parçalara doğrayın və ən azı beş dəqiqə saxlayın. Sonra onu digər yeməklərə əlavə edin və ya çiy yeyin. Sarımsağı çox uzun müddət bişirmək tövsiyə edilmir, çünki o, dadını itirəcək.

Sarımsağı acqarına yemək olmaz. Onu həmişə çörək, kartof və ya digər qidalarla yemək yaxşıdır. Lakin, məsələn, təzə pomidorla sarımsaq yemək tövsiyə edilmir. Deyilənə görə, bu, ürəkbulanma və qaz əmələ gətirir. Sarımsağı südlə içmək də tövsiyə edilmir. Bu, mədə pozğunluğuna səbəb ola bilər. Meyvə ilə sarımsaq yemək də tövsiyə edilmir, çünki bu, mədədə fermentasiyaya səbəb ola bilər.
Yatmazdan əvvəl sarımsaq yemək də tövsiyə edilmir. Axı bədənin istirahət etməsi lazımdır, qidanı həzm etmək üçün enerji sərf etməməsi lazımdır. Bundan əlavə, sarımsaq yatmazdan əvvəl bədəni həddindən artıq stimullaşdıra bilər.
Gündəlik yarım və ya bir diş sarımsaq qəbulu normal hesab olunur. Doza həddinin aşılması mənfi nəticələrə səbəb ola bilər.

Xəbər xətti