Armudlar yalnız şirəli və ləzzətli deyil, həm də sağlamlıq üçün əsl fayda mənbəyidir.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, armud yeməyin beş səbəbini və onları nə ilə uyğunlaşdırmaq lazım olduğunu sadalayan diyetoloq Olqa Morozenko deyir ki, adi armud qaraciyəri dəstəkləyir, stressi azaldır, həzmi yaxşılaşdırır və hətta dərinin parıltısına kömək edir. Armudlar ahəngdar şəkildə uyğunlaşır:
Salatlarda:
Bri, Dorblu və ya keçi pendiri ilə
Rukkola, ispanaq, qoz və bal-xardal sousu ilə
toyuq və ya hinduşka ilə - incəlik və təravət əlavə edir
Səhər yeməyi üçün:
qarabaşaq və ya yulaf əzməsi pankeyklərində kəsmik və bir qaşıq bal ilə
tam taxıl tostunda qaymaqlı pendir və armud dilimləri ilə
yulaf və ya çia pudinqində - şirin vurğu və ətir
Desertlərdə:
darçın, vanil, bal və qoz-fındıq ilə
güveçlərdə, piroqlarda və ya pendir və ya qatıqla bişmiş
tünd şokolad və ya kakao ilə - kontrast mükəmməldir.