Bu meyvədə yalnız müxtəlif bədən sistemlərinin işini yaxşılaşdıran, həm də xərçəngin inkişaf ehtimalını azaldan çoxlu faydalı maddələr var. Diabet xəstələrinə də tövsiyə olunur.
Ucnoqta.az xəbər verir ki, Türkiyənin “Haber7” nəşri əncirin orqanizm üçün çoxtərəfli faydalarından bəhs edib. Bu meyvədə çoxlu miqdarda faydalı maddələr və vitaminlər, o cümlədən lif və kalium var. Bu meyvələr qan təzyiqini normallaşdırmağa və ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Qeyd edilir ki, lutein kimi bir antioksidant xərçəng hüceyrələrinin böyüməsinin qarşısını ala bilir. C, E və B vitaminləri qanda pis xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir. Diabet xəstələri üçün insulin səviyyəsini idarə etməyə kömək edir.
Yuxarıda göstərilənlərin hamısına əlavə olaraq, əncir pəhriz məhsulu hesab olunur. Tərkibindəki lif çəkiyə nəzarət etməyə kömək edir. Yulaf ezmesi də liflə zəngindir, ona görə də alimlər onun bəzi arıqlama məhsullarını necə əvəz edə biləcəyi barədə düşünürlər.